06 460 16 301 contact@hildemellema.nl

Relatietherapie Groningen

Systemische Relatietherapie

Liefde is slechts een woord, todat er iemand voorbij komt en er betekenis aan geeft.

Als je elkaar bent kwijtgeraakt binnen je relatie

Soms raken mensen elkaar kwijt in een relatie, voelen ze zich eenzaam in hun relatie en lukt het nog niet om daar uit te komen of elkaar weer te vinden.

Samen werken aan het veranderen van patronen & dynamieken

Wanneer je als partners samen met mij wilt werken aan je relatie, gaan we dat op een systemische manier doen. Dat is anders dan reguliere relatietherapie. Het systemische aspect is belangrijk omdat je beide uit een familiesysteem komt. Je hebt van alles meegenomen uit je familiesysteem naar je eigen relatie. Samen vormen jullie, misschien met kinderen weer een eigen systeem. We gaan onderzoeken en helder krijgen wat er precies aan de hand is. We gaan  ontdekken in welke patronen & in welke relatiedynamiek jullie vastzitten. Dit doen we door middel van verschillende vragen en het maken van een genogram. Ook werken we met verschillende vormen van opstellingen & oefeningen.

De invloed van je systeem van herkomst

Binnen de systemische relatietherapie ga je vooral onderzoeken uit welk nest je komt en wat je daarin hebt meegemaakt. Maar ook wat de generaties voor jou hebben meegemaakt. Wat neem je van daaruit mee naar je huidige relatie waarmee je zelf weer een nieuw systeem vormt? De invloed van je eigen (familie) systeem van herkomst is veel groter dan veel mensen zich bewust zijn. Het werken met opstellingen binnen de relatietherapie betekent dat je gaat ervaren wat er in de onderstroom is. Dat wat wel voelbaar is en vaak onbewust meespeelt in de relatie. Lees meer over systemisch werken & opstellingen: Systemisch werken – Hilde Mellema

Hoe de liefde weer kan gaan stromen óf het maken van een andere keuze en liefdevol afscheid nemen van elkaar.

Je zult ontdekken van waaruit je liefhebt en wat er meespeelt vanuit je geschiedenis in de relatie. Welke blokkades er zijn en wat je helpt om elkaar opnieuw of beter te leren verstaan. Dit leer je door anders contact en verbinding te maken. Ook leerje anders te communiceren. Je gaat leren hoe je de liefde weer laat stromen. Hoe je samen verder kunt. Of het wordt duidelijk dat het niet meer klopt. Dan kun je beter een andere keuze maken. Als dat zo is, is het belangrijk om op een liefdevolle manier afscheid van elkaar te nemen. Om je hart mee te nemen en te rouwen. Zodat je beide vrij bent om verder te gaan. Je krijgt praktische tips en oefeningen in hoe je patronen kunt doorbreken. Hoe je verder kunt, welke keuze je ook gaat maken.

Investering voor 2 personen

De sessies zijn 1,5 uur per keer voor 2 personen. Het tarief wat ik hanteer in 2023 voor een sessie van 90 minuten is €199,- inclusief btw.

De praktijk voor systemische coaching, training en relatietherapie vind je in het hart van Groningen stad aan de Brugstraat 7A.