06 460 16 301 contact@hildemellema.nl

Relatietherapie Groningen

Relatietherapie

We hebben woorden zonder woorden
En we lezen elkaars ergernissen
En naar elkaars gedachten
Hoeven wij allang niet meer te gissen
En de stilte wordt verward met rust
Ik mis het vuur waarmee je hebt gekust
Kunnen wij het tij nog keren
Ik wil je weer als ooit begeren

Al die dromen, ons ontnomen
Allang vervlogen in de nacht
Is er nog genegenheid
Of is er slechts de eenzaamheid
Ach ja, we slapen zacht 

Opnieuw beginnen, je weer beminnen
M’n fantasie slaat veel te vaak op hol
Er zijn redenen in overvloed
Maar we hebben niet de moed
Hoe houden we dit vol

-De Kast; Woorden zonder Woorden-

Soms raken mensen elkaar kwijt in een relatie, voelen ze zich eenzaam in hun relatie en lukt het nog niet om daar uit te komen of elkaar weer te vinden.

Wanneer je als partners samen met mij wilt werken aan je relatie, gaan we dat op een systemische manier doen en dat is anders dan reguliere relatietherapie. Het systemische aspect is namelijk heel belangrijk omdat je beide uit een familiesysteem komt, van waaruit je van alles hebt meegenomen in de relatie en jullie je eigen (familie) systeem hebben gevormd. We gaan eerst onderzoeken en helder krijgen wat er precies aan de hand is. We gaan  onderzoeken in welke patronen & in welke relatiedynamiek jullie vastzitten. Dit doen we door middel van verschillende vragen; het maken van een genogram van jullie beide familiesystemen en andere systemische methodieken. Ook werken we met verschillende vormen van opstellingen & oefeningen.

Systemische relatietherapie betekent dat je vooral gaat onderzoeken uit welk nest je komt en wat je daarin hebt meegemaakt, wat de generaties voor jou hebben meegemaakt en wat je van daaruit meeneemt naar je eigen relatie waarmee je zelf weer een nieuw systeem vormt. De invloed van je eigen (familie) systeem van herkomst is veel groter dan veel mensen zich bewust zijn. Het werken met opstellingen binnen de relatietherapie betekent dat je gaat ervaren wat er in de onderstroom is, dat wat wel voelbaar is en vaak onbewust meespeelt in de relatie. 

Je zult ontdekken van waaruit je liefhebt en wat er meespeelt vanuit je geschiedenis in de relatie; welke blokkades er zijn en wat je helpt om elkaar opnieuw of beter te leren verstaan door anders contact & verbinding te maken & te communiceren. Je gaat leren hoe je dat anders kunt doen waardoor óf de liefde weer gaat stromen en je samen verder kunt óf het duidelijk wordt dat het gevoel er toch niet meer is en je beter een andere keuze kunt maken en dan is het belangrijk om op een liefdevolle manier afscheid van elkaar te nemen en te rouwen zodat je beide vrij bent om verder te gaan. Je krijgt praktische tips en oefeningen in hoe je patronen kunt doorbreken en hoe je verder kunt, welke keuze je ook gaat maken.

De sessies zijn 1,5 uur per keer voor 2 personen. Het tarief wat ik hanteer in 2023 voor een sessie van 90 minuten is €199,- inclusief btw. 

De praktijk voor systemische coaching, training en relatietherapie vind je in het hart van Groningen stad aan de Brugstraat 7A.