06 460 16 301 contact@hildemellema.nl

Aanbod & tarieven

Hieronder vind je het aanbod & alle tarieven

Lees meer over systemisch werk & opstellingen: Systemisch werken – Hilde Mellema

Op de hoogte blijven van het aanbod via whatsapp?

Wil je via whatsapp op de hoogte blijven van het opstellingenaanbod? Dan kun je je opgeven voor de deelnemersgroep. Dis is enkel een groep waarin alleen ik berichten kan delen, er zijn geen contacten onderling, je blijft dus ook geheel privé voor de anderen. Ik voeg je dan toe aan de groep (je moet mij dan wel als contact hebben) en dan ontvang je zo nu en dan een bericht over het aanbod of wanneer er nog plek is voor representanten/resonanten. Je hoeft dan alleen maar te reageren als je ergens aan mee wilt doen of dat aan iemand als tip wilt geven. Je kunt een appje sturen naar 06 46016301 wanneer je dat wilt.

Zelf een afspraak inplannen

Klik om zelf een afspraak te maken: (wanneer traplopen lastig voor je is, geef het aan, dan plannen we samen een afspraak op een locatie waar dat geen probleem is)

https://hildemellema.clientomgeving.nl/afspraak-maken

Wanneer je cliënt bent kun je zelf inloggen in je eigen cliëntsysteem:

https://hildemellema.clientomgeving.nl/login

Welkom.

 

Gratis open avond systemisch werk & opstellingen

19 maart 2024

19.30-21.00 uur.

Locatie: De Bloeiende Lotus Noorderhaven 57 9712 VJ Groningen.

Zo nu en dan organiseer ik samen met Marijke Feiertag een gratis open avond waarin je informatie krijgt over systemisch werken/opstellingenwerk, over de verschillende vormen van opstellingenwerk en je krijgt alle gelegenheid voor het stellen van vragen onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.  Aanmelden graag via contact @hildemellema.nl of een appje sturen naar 06-46016301

Je bent van harte welkom!

Familieopstellingen Groningen.

Voor deelnemers in een groep | Maximaal 10 deelnemers | door Hilde Mellema

Familieopstellingen

Mijn manier van werken via familieopstellingen zijn gebaseerd op het werk van Phoenix-Opleidingen; Bert Hellinger; Ingrid Dijkstra; Els van Steijn e.a. . Het is een ervaringsgerichte methode. Omdat ik veel verschillende opleidingen in het werken met opstellingen heb gevolgd, gebruik ik wat het meest helpt voor jou. Tijdens een familieopstelling zet je als het ware de personen die te maken hebben met je vraag fysiek neer in de ruimte zodat het een soort “levend” plaatje of “levende” foto wordt waar je naar kijkt. Er wordt zichtbaar wat er in de onderstroom speelt. 

Representanten

Wanneer je in een groep gaat werken met een familieopstelling, kies je mensen die aanwezig zijn om ‘representant’ te zijn voor bijvoorbeeld jouw gezins- of familieleden. Representanten vertegenwoordigen jouw gezins- of familieleden. Jij zet deze representanten neer in de ruimte of zij kiezen zelf op gevoel een plek in de ruimte. Je kiest ook een representant voor jezelf. Vaak wordt al snel de dynamieken die spelen helder. Via de representanten komt er informatie die helpend kan zijn voor jou. Het is nog onbekend hoe dit werkt, maar het werkt. Meer info via een filmpje over familieopstellingen vind je hier: https://youtu.be/MAdVCSCzHq4

Represententen ervaren vaak ook dat in een opstelling staan inzicht geeft in iets wat in hun eigen leven speelt. Ook als toeschouwer kan een opstelling impact hebben.

De vraagsteller

Jij kijkt vanaf de kant als vraagsteller naar wat er gebeurt in deze “levende film” over jouw systeem. Tijdens de opstelling voelen representanten zich dus voor een deel zoals de persoon waar ze voor staan. Vaak zeggen representanten dingen die kloppen met de persoon waar ze voor staan. Ook laten ze zien met hun lichaam wat er in de onderstroom speelt. Het kan zijn dat ik je op een bepaald moment vraag om zelf (als vraagsteller) in de opstelling op je eigen plek te gaan staan. Dan ervaar je hoe het daar is en dan kun je eventueel nog iets uitspreken wat je kan helpen. Vaak helpt het om helende zinnen uit te spreken. Dat kan iets zijn wat in jou opkomt en soms moet er eerst nog iets anders gebeuren. Dat komt vanzelf aan het licht en daar begeleid ik je in.

De begeleiding

Als begeleider werk ik meestal met kleine interventies om meer inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken van je vraagstuk. Dit kan wel eens iets heel anders zijn dan wat je met je hoofd had bedacht. Dat komt omdat in een opstelling de onderstroom zichtbaar wordt. We spreken altijd met elkaar af dat er wel verteld mag worden over wat er gebeurt maar dat het niet herleidbaar mag zijn naar de vraagstellers of representanten. 

Dynamieken

In een opstelling komen als het ware dynamieken in een systeem aan het licht. Dynamieken zijn bewegingen die erop gericht zijn het evenwicht in systemen te herstellen. Deze zijn vaak onzichtbaar en spelen op onbewust niveau (in de onderstroom). In een opstelling kan er gezocht worden naar dat wat rust en balans kan brengen, zodat liefde, energie en kracht weer kunnen stromen. 

Wat levert het je op? 

Een opstelling levert deelnemers vaak veel inzicht op en vaak ook een andere innerlijke houding wat maakt dat je je meestal lichter voelt en milder kunt zijn naar jezelf en anderen. Het werkt vaak bevrijdend.   

Locatie: De Bloeiende Lotus Noorderhaven 57 9712 VJ Groningen

Investering 2024 voor een opstelling van een vraagsteller €60,- (inc. btw) en voor representanten €25,- (inc. btw) Inclusief koffie, thee & lekkers. Je ontvangt een factuur en kunt de investering via Ideal voldoen. Er is ruimte voor twee opstellingen per avond.

Bij opgave graag aangeven of je een opstelling wilt of als representant wilt deelnemen.

Elke avond is los te volgen. Heb je vragen?  Vul dan het contactformulier in of mail naar contact@hildemellema.nl of stuur een appje naar 06 46016301. Je kunt je opgeven via de volgende link: https://hildemellema.clientomgeving.nl/afspraak-maken Als je een vraag wilt inbrengen kies je voor psychosociaal consult d.m.v. fo en als representant of toeschouwer kies je voor representant.

Data 2024

(de avonden kunnen mogelijk iets uitlopen)

 • 23 januari van 19.00-21.30 uur (vol)
 • 15 februari van 19.00-21.30 uur (vol voor vraagstellers, er is nog plek voor 1 representant)
 • 14 maart van 19.00-21.30 uur (vol voor vraagstellers, er is nog plek voor 5 representanten)
 • 16 april van 19.00-21.30 uur
 • 28 mei van 19.00-21.30 uur
 • 26 juni van 19.00-21.30 uur
 • 26 september van 19.00-21.30 uur
 • 24 oktober van 19.00-21.30 uur
 • 19 november van 19.00-21.30 uur
 • 12 december van 19.00-21.30 uur
hilde mellema

IZR (Interactieve Zelf Resonantie) in Groningen

Opstellen van je verlangen

Maximaal 10 deelnemers, in samenwerking met Marijke Feiertag.

Wat is Interactieve Zelf Resonantie?

Interactieve Zelf-Resonantie (kortweg de IZR-methode) is een ervaringsgerichte psychotherapeutische methode. Met behulp van een IZR-proces kijk je als het ware in een spiegel. Die toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt.

Ontdekken van gedragspatronen

Zo ontdek je gedragspatronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je nu meer belemmeren dan verder helpen. Tijdens een IZR-proces ontmoet je jouw gedrag, gevoelens en drijfveren waardoor je jezelf beter begrijpt, onderdrukte gevoelens kunt toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen en overtuigingen. Meer informatie over IZR: Over IZR – IZR-methode

Voorbeeld van een sessie: starten met het formuleren van de zin van je verlangen

Een sessie begint, net als bij alle vormen van opstellingen met een vraagsteller. Deze vraagsteller formuleert de zin van het verlangen. Een aantal voorbeelden van vragen zijn:  “Mijn verlangen is dat ik meer rust wil” of “Ik wil tevoorschijn komen” of “Mijn verlangen is een partner” of “Ik verlang naar een gezonder leven” of “Ik wil een beter contact met mijn vader/moeder” Het goede nieuws is dat elk verlangen opgesteld kan worden. Ben jij de vraagsteller, dan bepaal jij de zin van jouw verlangen. Je schrijft deze zin op een flip-over en spreekt de zin hardop uit.

Hoe het dan verder gaat

Dan kies je welk woord uit jouw zin op dat moment het meest bij jouw resoneert (waar je het meest bij voelt of waar je aandacht het meest naartoe gaat).  Vervolgens vraag je iemand uit de groep; een resonant, om op dat woord voor jouw te resoneren. De resonant loopt dan op gevoel rond in de ruimte of gaat ergens staan en vertelt wat het daar ervaart als resonant van dat woord. Er komt dus informatie vanuit de resonant die resoneert voor dat woord. Resoneren is iets wat je de hele dag doet. Je reageert op elkaar, proeft of voelt hoe de sfeer ergens is, dat is allemaal resoneren.

Deelnemers uit de groep resoneren voor jouw woorden

Net als bij elke opstelling werkt het zo dat er personen resoneren in het de ruimte (het veld) alleen bij familieopstellingen noemen we dat een representant en bij IZR een resonant. Wanneer er vanuit de eerste resonant geen informatie meer komt, vraag je een resonant voor het volgende woord erbij. Er komt dan dus een volgende resonant in het veld. Ook deze resonant gaat weer voelen welke informatie er komt en spreekt dat uit. Mogelijk resoneren de resonanten (woorden) op elkaar. Soms is één woord opstellen al voldoende omdat er dan al veel zichtbaar wordt in het proces. Dat is in ieder proces anders. Soms staan alle woorden in het veld. Er wordt je echter een proces getoont, waarmee je als het ware in de spiegel kijkt. Lees meer over IZR: https://izr-methode.nl

Veel eigen regie met behulp van ons als begeleiders

Jij als vraagsteller hebt veel regie omdat jij ook in het veld bent en vragen mag stellen aan de resonanten van de woorden die opgesteld zijn.

Het doel van IZR

Het doel van een IZR-proces is dat je zeggenschap krijgt over jezelf en je leven. Daarom is jouw verlangen, veranderwens of onderzoeksvraag altijd het vertrekpunt. Sleutelbegrippen daarbij zijn het erkennen van de werkelijkheid, mildheid en compassie met jezelf en anderen.

Wanneer kan een IZR-proces helpen?

IZR-processen helpen je bij:

 • Keuzes maken
 • Grenzen stellen en trouw zijn aan jezelf
 • Boosheid, machteloosheid, verdriet en angst
 • Relatievragen
 • Intimiteit, seksualiteit
 • Opvoedvragen
 • Faalangst, spanning en slapeloosheid
 • Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Identiteitsvragen (“wie ben ik en wat wil ik?”)
 • Lichamelijke symptomen

Waar is deze werkwijze op gebaseerd? 

De werkwijze IZR is gebaseerd op moderne, erkende trauma- en hechtingstheorieën. De werkwijze heeft haar wortels in de traumaverwerkingsmethode van psychotherapeut dr. Franz Ruppert (IoPT, Identiteit georiënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie)

Verdere informatie

Investering voor deze middagen in 2024 is €75,- voor vraagstellers en €30,- voor resonanten per middag, inclusief koffie, thee & lekkers. Je ontvangt een factuur en kunt via Ideal de investering voldoen.

Er is plek voor 10 deelnemers, we werken met 3 resonantieprocessen dus er komen 3 vraagstellers aan bod.

Locatie: De Bloeiende Lotus Noorderhaven 57 9712 VJ Groningen.

Je kunt je opgeven via deze link: https://hildemellema.clientomgeving.nl/afspraak-maken Als je een resonantieproces wilt, kies je voor psychosociaal consult d.m.v. IZR en als resonant of toeschouwer kies je voor resonant opstelling.

Wanneer je vragen hebt kun je mailen naar contact@hildemellema of een appje sturen naar 06 46016301

Data 2024:

* 23 maart van 13.30-16.30 uur

* 22 juni van 13.30-16.30 uur

Feniks trainingsdag; herstel via opstellingen

1 dag in Groningen

Het symbool van de feniks

De Feniks staat symbool voor transformatie, vernieuwing & hoop. De Feniks is een magische vogel, die ook wel een vuurvogel wordt genoemd. De magische krachten van een vuurvogel zijn heel divers. De meest wonderbaarlijke is dat de feniks niet sterft, maar opgaat in vlammen wanneer het stervende is. Vervolgens wordt het herboren uit de eigen as. Om deze kracht en eigenschap staat de feniks symbool voor transformatie, vernieuwing & hoop. De feniks herrijst uit de as, wat staat voor iedereen die zich weer herpakt na een klap van het leven.

Anders voelen

Heb jij net als een feniks klappen van het leven gehad en wil je net als de feniks voelen dat je uit de as herrijst? Dat je voelt dat je transformeert & vernieuwd en wil je hoop voelen? Kom dan naar onze trainingsdag. Marijke & ik nodigen je uit om te ervaren hoe helpend deze dag voor je kan zijn.

Belangrijke oorzaak van lijden

Moderne wetenschappers* zijn overtuigd dat ieder mens opgroeit met trauma. Onverwerkt trauma zien zij als een belangrijke oorzaak van lijden. Het leren transformeren van lijden is een belangrijke vaardigheid in de richting van geluk.

*Peter Levine, Bessel van der Kolk, Steve Porges.

Lees meer over trauma en het werken met traumaopstellingen: Traumaopstellingen – Hilde Mellema

“Het leren transformeren van lijden is een belangrijke vaardigheid in de richting van geluk”.

Werken in kleine groepen; veilig & overzichtelijk

Tijdens onze 1 daagse werken mijn collega Marijke Feiertag & ik in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers omdat we het veilig en overzichtelijk willen hebben voor jouw. Je ontvangt onder andere een hand-out met informatie.

Locatie:

De Borghoeve Verlengde Hereweg 187 Groningen

Investering 2024 per dag: €147,- inc. btw per persoon. Je ontvangt een factuur en kunt via Ideal de investering voldoen.

Er is plek voor 10 deelnemers.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier, mail naar contact@hildemellema.nl of stuur een appje naar 06 46016301.

Opgeven kan via de volgende link: https://hildemellema.clientomgeving.nl/afspraak-maken

Welkom!

Data 2024:

 • vrijdag 9 februari van 10.00-16.00 uur; inloop vanaf 09.30 uur ( nog 4 plekken vrij)
 • vrijdag 19 april van 10.00-16.00 uur; inloop vanaf 09.30 uur
 • vrijdag 7 juni van 10.00-16.00 uur; inloop vanaf 09.30 uur
feiertag

Systemisch werken voor gezinnen of familie

Speciaal voor gezinnen/familie; broers/zussen/ouders hebben Marijke Feiertag & ik een uniek en speciaal aanbod ontwikkeld.

Omdat we beide veel gezinswerk hebben gedaan en onze eigen ervaring meebrengen over het hebben van een gezin en familieleden en ook de ervaring hebben dat het wel eens wat minder gaat binnen deze systemen dan je zou willen, hebben we dit aanbod ontwikkeld.

Onderzoeken wat er in de onderstroom speelt

Dus wil je eens met elkaar onderzoeken wat er in de onderstroom speelt, hoe ieder het ervaart en wat er mogelijk anders en beter kan? Informeer of maak een afspraak door te mailen naar contact@hildemellema.nl of app naar 06 46016301

Inzicht, duidelijkheid en meer verbinding

We hebben gemerkt dat deze sessies met gezinnen, zussen/broers/ouders enorm veel oplevert in meer inzicht & duidelijkheid; er ontstaat meer en vaak ander/beter contact met elkaar; er komen antwoorden op vragen en er ontstaat meer verbinding. En dat in één dageel van 3 uren. Lees meer over systemisch werken: Systemisch werken – Hilde Mellema

Locatie: in overleg.

Investering 2023 en 2024: €555,00 inc. btw. Wij zorgen voor koffie, thee en lekkers. Je ontvangt een factuur en kunt via Ideal de investering voldoen. Wil je weten of je vergoeding kunt ontvangen via je zorgverzekering? Neem dan even contact met mij op voor overleg.

Heb je vragen of wil je eerst kennismaken? Neem dan contact op via het contactformulier, mail naar contact@hildemellema.nl of stuur een appje naar 06 46016301.

marijke feiertag

Opstellingendag voor jeugdzorg- en welzijnswerkers

In samenwerking met Marijke Feiertag.

Herken je dit? 

Herken je dit? Dat er casussen zijn waarin je blijft praten en proberen; je best doet; hard werkt en niet goed tot de kern of oplossing komt van wat echt helpt? Marijke & ik kennen dit goed vanuit de tijd dat wij zelf in de jeugdzorg werkten, enorm ons best deden en vaak het gevoel hadden, wat helpt er nu echt?

Systemisch werk & opstellingen; het visueel neerzetten van het systeem

Pas toen we in aanraking kwamen met systemisch werk en we leerden systemisch te kijken en luisteren en de methode werken met opstellingen ontdekten, voelden we: “Ja, hierdoor komen we snel naar de kern en weten we veel beter wat helpt omdat de onderstroom zo snel helder wordt” De onderstroom is dat wat wel aanwezig is maar wat niet gezegd wordt. In ieder systeem is er een onderstroom aanwezig. Binnen gezinnen; families; organisaties, teams enz. Deze onderstroom wordt d.m.v. opstellingen en systemische vragen snel helder en geeft je inzicht en wat helpend is. We geven graag door wat wij geleerd hebben. Wil jij er ook meer over leren? Meld je dan aan voor deze dag.

Wat je gaat leren: 

 • De systemische principes
 • Systemisch kijken & luisteren
 • Dynamieken die kunnen spelen in een systeem
 • Wat is een opstelling en hoe gaat het in zijn werk
 • Een tafelopstelling die je kunt gebruiken in je werk
 • Hoe is het om representant te zijn, wat wordt er van je verwacht
 • Ervaren van opstellingenwerk

De theorie wordt afgewisseld met verschillende oefeningen, zo gaan we o.a. werken met poppetjes (tafel opstelling), vloerankers en opstellingen met behulp van representanten.

Lees meer over systemisch werk & opstellingen: Systemisch werken – Hilde Mellema

Werkvragen inbrengen

Je bent welkom om jouw werkvragen in te brengen. Het gaat er hierom dat we gaan kijken naar jouw “hulpvraag” als werker en niet naar vragen over of van clënten/gezinnen, hoewel daar vaak ook een antwoord op komt. Je gaat ervaren hoe snel je inzicht krijgt in wat er in de onderstroom speelt én wat je volgende stappen kunnen zijn in jouw hulpverleningsproces.

Nieuwsgierig?

Geef je op en kom het eens ervaren! Er is ruimte voor maximaal 15 personen.

Mogelijk kun je je opleidingsbudget inzetten vanuit de organisatie waar je werkt.

Wij begeleiden deze dag met veel passie & plezier omdat we veel ervaring hebben in het veld van welzijn- en jeugdzorg te werken.

Data 2024

 • vrijdag 2 februari van 10.00-16.00 uur; inloop vanaf 9.30 uur
 • vrijdag 24 mei van 10.00-16.00 uur; inloop vanaf 9.30 uur

Locatie: De Borghoeve Verlengde Hereweg 187 9721 AS Groningen

 • Wij zorgen voor koffie/thee/water/versnaperingen gedurende de gehele dag
 • Wij zorgen voor soep bij de lunch en vragen je om zelf je verdere lunch mee te nemen.
 • Er is een koelkast aanwezig waarin je je lunch kunt bewaren.
 • Gratis parkeren

Investering €127,- per persoon inc btw. Je ontvangt een factuur en kunt via Ideal de investering voldoen.

Heb je nog vragen? Mail dan naar contact@hildemellema.nl of stuur me een app: 06 46016301

Opgeven kan via de volgende link: https://hildemellema.clientomgeving.nl/afspraak-maken 

Welkom. 

Hier volgt binnenkort nieuwe informatie

Tarieven individuele opstelling 2024 

Individuele opstelling 90 minuten: €155,00 inc. btw

Wil je overleggen over vergoeding via je zorgverzekering? Neem dan even contact met mij op. App naar 06-46016301 of mail naar contact@hildemellema.nl 

Tarieven EMDR intake & sessies 2024

EMDR-intake sessie van 120 minuten: €250,- inc. btw

EMDR sessie van 60 minuten: €125,- inc. btw

Wil je overleggen over vergoeding via je zorgverzekering? Neem dan even contact met mij op. App naar 06-46016301 of mail naar contact@hildemellema.nl 

Tarieven casuïstiek/intervisie/team/organisatie opstellingen 2024

De investering voor intervisie of een casuïstiek-opstelling gaat in overleg, afhankelijk van de tijdsduur en voorbereiding. Ditzelfde geldt voor een organisatie- of teamopstelling. Voor overleg kun je me appen op 06-46016301 of mailen naar contact@hildemellema.nl

Tarieven systemische coaching- of therapie trajecten 2024

Individueel coachings- of therapietraject 60 minuten: €110,- 

Individueel coachings- of therapietraject 90 minuten: €155,00 

Wil je overleggen over vergoeding via je zorgverzekering? Neem dan even contact met mij op. App dan naar 06-46016301 of mail naar contact@hildemellema.nl

Tarieven systemische relatietherapie 2024

Systemische relatietherapie 90 minuten: €205,- inc. btw.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren of verzetten van een sessie kan kosteloos tot uiterlijk 48 uur vóór de gemaakte afspraak. Daarna zullen 50% van de kosten van de sessie in rekening worden gebracht.

Heb jij ook een vraag of verlangen welke je door middel van een opstelling wilt onderzoeken?

Contactformulier

Dit formulier vraagt om je naam en e-mailadres zodat wij met je kunnen communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.